PROGRAM

Click Here For Program PDF Downlaod

PROGRAM     
Tuesday, September 11, 2018
12:00pm - 5:00pmRegistration Table Opens (5 hours)Main Lobby - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Closes at 5pm
6:00pm - 9:00pmIcebreaker (3 hours)Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
9:00pm – 12:00pmHospitality SuiteHespeler Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Wednesday, September 12, 2018
7:00am - 12:00pmRegistration Table Opens (5 hours)Main Lobby - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
7:00am - 8:00amBreakfast for delegatesCourtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
8:00am - 9:00qamOpening Ceremonies (1 hour)Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridgel
9:00am - 10:00amKeynote Speaker: Doug Cress, Chief Executive Officer WAZA - The Ongoing Evolution of Zoos and Aquariums in the 21st century ( 1 hour)Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:00am - 10:30amBreak (30 minutes)Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:30am - 11:30amConcurrent Sessions
Michael Brunt, PhD student UBC - Transparency in the Society-Scientist Relationship in the context of Animal Welfare.
Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Jon Spero, African Lion Safari - Effective Communication: Maximizing Our Potential Impact.Maple Grove Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Len Wolstenholme, Senior Advisor, External Relations Calgary Zoo - Transparency in government relations.Hespeler Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
11:30am - 12:30pmConcurrent Sessions
Michael Brunt, PhD student UBC - Transparency in the Society-Scientist Relationship in the context of Animal Welfare.
Courtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Jon Spero, African Lion Safari - Effective Communication: Maximizing Our Potential Impact.Maple Grove Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Len Wolstenholme, Senior Advisor, External Relations Calgary Zoo - Transparency in government relations.Hespeler Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
12:30pm - 1:30pmAgents of Discovery Gold Sponsor Lunch Presentation - Using the Power of Augmented Reality Mobile Game Playing to Elevate Visitor ExperienceGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
1:30pm - 2:30pmImke Lueders, German Cereified Zoo and Wildlife Veterinarian - Conservation Research: The relationship between managed wildlife facilities and the in the wild. How what we learn in zoological facilities can be used to conserve wildlife in their natural habitats.(1 hour)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
2:30pm - 3:30pmWorkshop - Innovative Record Keeping: Members' Approaches (1 hour)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
3:30pm - 3:45pmRefreshment Break (15 minutes)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
3:45pm - 4:00pmBlanding’s Turtle (Emydoidea blandingii) Recovery and Habitat Stewardship in Rouge National Urban Park Authors: Paul Yannuzzi, Crystal Robertson, Shannon Ritchie, Katherine Wright, Bob Johnson, Andrew Lentini (Toronto Zoo’s Adopt-A-Pond Wetland Conservation Programme)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
4:00pm - 4:15pmAshley Watt Renew Zoo - Effect of senescence on gamete quality and offspring fitness surrogates in the critically endangered Mississippi gopher frogGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
4:15pm - 4:30pmDamien Mullin Renew Zoo - Growing slowly: The story of decline and recovery for an endangered species of turtleGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
4:30pmEnd of Program
5:30pm - 7:30pmReNew Zoo Cocktail PartyCourtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
7:30pm - MidnightHospitality SuiteHespeler Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Thursday, September 13, 2018
7:00am - 12:00pmRegistration Table Opens (5 hours)Main Lobby - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
7:00am - 8:00amBreakfast for delegatesGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
8:00am - 9:00amKeynote Speaker: Stephanie Allard, Director of Animal Welfare Detroit Zoo - Zoo and aquarium WelfareL An evolutionGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
9:00am - 9:30amAmy Chabot, African Lion Safari - Loggerhead Shrike Recovery in Canada: What does it really take to recover an endangered species?Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
9:30am - 10:00amMaria Franke, Toronto Zoo - Giant Pandas Conservation Breeding Program Five Year Retrospective: The World Was Watching; Total Transparency.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:00am - 10:30amRefreshment Break (30 minutes)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:30am - 10:45amPauline Van Leeuwen, ReNew Zoo - Endangered Zoo Microbes: How the gut microbiome in zoo animals is structured.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:45am - 11:00amRodrigo Solis sosa, ReNew Zoo - Monarch Butterfly Conservation Through the Social Lens: Eliciting public [references for management strategies across transboundary nations.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
11:00am - 11:15pmJoshua Robertson, ReNew Zoo - The Heat is On: What thermal profiles can tell us about stress in birds.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
11:15am - 12:00pmPlaying the CAZA MissionOutside
12:00pmFIELD TRIPAfrican Lion Safari
5:30pm - MidnightHospitality SuiteHespeler Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
Friday, September 14, 2018
7:00am - 7:30amRegistration Table Opens (30 minutes)Main Lobby - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
7:00am - 8:00amBreakfast for delegatesGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
8:00am - 9:00amAGM (1 hour)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
9:00am - 10:90amPat Bonnilla, Manager for Standards Development, Standards Council of Canada - Accreditation as a Standards Development Organization.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:00am - 10:30amRefreshment Break (30 minutes)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
10:30am - 11:00amAdam Burnett, Digital Echidna - Open By Default: Digital transparency in zoos and aquariums.Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
11:00am - 12:00pmJohn Nightingale, President & CEO Ocean.org - Title to be confirmedGrand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
12:00pmEnd of Program for Delegates
(Delegate free time
12:00pmLunch for Institutional DirectorsCourtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridgel
12:00pm - 4:00 pmInstitutional Directors MeetingCourtyard Room - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridgel
5:00pm - 6:00pmGala Cocktail Reception (1 hour)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
6:00pm - 1:00amGala, Dinner, Presentations and Band (5 hours)Grand Ballroom - Sunbridge Hotel & Conference Centre Cambridge
1:00amEND OF CONFERENCE

GOLD SPONSOR

Contact

880 Taylor Creek Dr.
Ottawa, Ontario
K4A 0Z9

Site Map