PROGRAM

PROGRAM     
Wednesday, September 27, 2017
12:00pmRegistration Table Opens (5 hours)Outside Conference Rooms, Marriott Hotel
Closes at 5pm
4:45pmBus Tour of Ottawa (2 hours)Pick-Up Location: Front entry of Marriott Hotel
7:00pmIcebreaker (1.5 hours)Summit Room, Marriott Hotel
5:30pm – 10:00pmHospitality SuiteRoom 520, Marriott Hotel
Thursday, September 28, 2017
7:00amRegistration Table Opens (5 hours)Outside Conference Rooms, Marriott Hotel
Registration closes 12:00pm
BreakfastGift Cards Provided
8:30amOpening Ceremonies (1 hour)Cartier Room, Marriott Hotel
9:30amKeynote Speaker: Michael Clifford, Curator of Innovation GLMV Zoos ( 1 hour)Cartier Room, Marriott Hotel
10:30amBreak (30 minutes)Laurier Room, Marriott Hotel
11:00amPanel: Celebrating Our Achievements (1 hour)
Moderator: Greg Meredith, Exec. Dir., Yukon Wildlife Preserve
Panelist:
Bruce Dougan, Manager, Magnetic Hill Zoo
Greg Tarry, Associate Dir. CAZA
Jill Marvin, Directrice Collection animale chez Aquarium du Quebec
Denise Prefontaine, Dir., Edmonton Valley Zoo
Cartier Room, Marriott Hotel
12:00pmLunch (1 hour)Laurier Room, Marriott Hotel
12:30pmVirtual Field Trip
1:00pmKeynote Speaker: Ned Bell, Executive Chef Ocean Wise (1 hour)Cartier Room, Marriott Hotel
2:00pmConcurrent Sessions (1 hour)
Delegates will have an opportunity to attend two of the following presentations:
-      Gap Analysis:   Michael Clifford Curator of Innovation, GLMV ZoosCartier Room, Marriott Hotel
-         Ethics in Zoos: Gillian Crozier, Canada Research Chair, Laurentian UniversityAlbert Room, Marriott Hotel
-       Nature For All: Karen Keenleyside, Parks CanadaYork Room, Marriott Hotel
3:00pmBreak (30 minutes)Laurier Room
3:30pmConcurrent Sessions (1 hour)
Delegates will have an opportunity to attend two of the following presentations:
-         -      Gap Analysis:   Michael Clifford Curator of Innovation, GLMV ZoosCartier Room, Marriott Hotel
-         -         Ethics in Zoos: Gillian Crozier, Canada Research Chair, Laurentian UniversityAlbert Room, Marriott Hotel
-         Nature For All: Karen Keenleyside, Parks CanadaYork Room, Marriott Hotel
4:30pmEnd of Program
5:30pm – 10:00pmHospitality Suite Room 520, Marriott Hotel
Friday, September 29, 2017
7:00amRegistration Table Opens (5 hours)Outside Conference Rooms, Marriott Hotel
Registration Closes at 12pm
BreakfastGift Card Provided
8:00amKeynote Speaker: Helen Pak, Chief Creative Officer GREY (45 minutes)Cartier Room, Marriott Hotel
8:45amModerated Panel: The Future of Zoos (75 minutes)Cartier Room, Marriott Hotel
Panelists:
Maria Franke, Curator of Mammals at the Toronto Zoo
Gary Lunsford, Senior Director of Animal Care and Conservation, Assiniboine Park Zoo
Albrecht Schulte-Hostedde, ReNewZoo
David Rodrigue, Director, Ecomuseum Zoo
Moderator: Lindsey Galloway
10:00amBreak (30 minutes)Cartier Room, Marriott Hotel
10:30amRevolutionizing Animal Welfare for the 21st Century.
Presented byCheryl Meehan, Director, AWARE Institute
Cartier Room, Marriott Hotel
11:00 - 11:30 amRiverview Park Zoo - Breeding of the Sulawesi Forest TurtleCartier Room, Marriott Hotel
11:30 - 12:00 (Noon)Zoo de Granby - Team Players, The Role of Zoos in Conserving Wildlife (the case of the spiny soft-shell turtle in Quebec)Cartier Room, Marriott Hotel
12:00pmParc Omega Field Trip (6.5 hours)Parc Omega
Delegates will received a boxed lunch and travel by bus to Park Omega.
Delegates will enjoy a tour of Parc Omega followed by a reception with light snacks and beverages.
Transportation back to the Marriott Hotel will arrive at 6:30pm.
6:30pmEnd of Program
8:00 – 10:00 pmHospitality SuiteRoom 520, Marriott Hotel
Saturday, September 30, 2017
BreakfastGift Card Provided
8:00am - 9:00amAGM (1 hour)Cartier Room, Marriott Hotel
9:00am - 9:30amKarl Fournier, Animal Care Director, Zoo de Granby: Improving Safety:
to face off human error
Cartier Room, Marriott Hotel
9:30am - 10:00amJill Marvin, Director, Aquarium du Quebec, Two successful births of walrus (
Odobenus rosmarus) at the Aquarium du Quebec: the management, research and collaborations.
Cartier Room, Marriott Hotel
10:00amBreak (30 minutes)Laurier Room, Marriott Hotel
10:30amReNewZoo (90 Minutes)Cartier Room, Marriott Hotel
Presenters: Albrecht Schulte-Hostedde, Laurentian University, ReNewZoo students
12:00 NoonEnd of Program for Delegates
(Delegate free time to explore Ottawa)
12:00 Noon to 3:00 pmInstitutional Directors MeetingAlbert Room
5:00pmGala Cocktail Reception (1 hour)Cartier Room, Marriott Hotel
6:00pmGala (5 hours)Cartier Room, Marriott Hotel
Accreditation Presentation
Dinner
Silent Auction
Awards Presentation
CAZA Conference 2018
Party with live band (9pm-11pm)
11:00pmEND OF CONFERENCE

Contact

206 - 280 Albert Street
Ottawa, Ontario
K1P5G8

Site Map